Wat is de beste wijnklimaatkast voor jouw situatie?

Je wilt een wijnklimaatkast aanschaffen, maar weet nog niet welke. De keuze is ook enorm, en daarom helpen we je graag een handje! Allereerst is het belangrijk om je eigen wensen op een rij te zetten. Er zijn namelijk nogal wat verschillende wijnklimaatkasten beschikbaar. Zo zijn er allereerst veel merken die wijnklimaatkasten aanbieden, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken. Want die keuze hebben wij al gemaakt, namelijk: Wine Klima! Daarnaast moet je gaan kiezen tussen een inbouw wijnkoelkast en een vrijstaande wijnkoelkast. In deze blog helpen we je met het zoeken naar de beste wijnklimaatkast voor jouw situatie.

Beste merk wijnklimaatkast bij Smaak van de Wereld: Wine Klima

De Wine Klima serie is speciaal gemaakt voor Smaak van de Wereld en meteen ook het enige merk dat wij verkopen. Deze wijnklimaatkasten leveren het ideale klimaat voor jouw wijn. Wil je de wijn voor een langere tijd bewaren dan wordt er een andere temperatuur gebruikt dan wanneer de wijn op serveertemperatuur moet zijn. Dat is allemaal mogelijk met de wijnklimaatkasten van Wine Klima.  Daarnaast hebben deze wijnkasten ook een luxe design. Perfect voor ieder interieur! Over de techniek hoef je je geen zorgen te maken. Alle modellen zijn uitgerust met een energiezuinige compressor, koolstoffilters, open-deur alarm en UV-werend glas in de deur! We leveren de wijnklimaatkasten met standaard 2 jaar garantie.

Beste wijnklimaatkast inbouw en vrijstaand

U moet dus kiezen of u een inbouw wijnklimaatkast wilt of een vrijstaande. Een aantal van onze wijnklimaatkasten kan echter zowel vrijstaand als ingebouwd geplaatst worden. Wilt u uw wijnklimaatkast in uw keuken inbouwen? Kijk dan bij onze speciale wijnklimaatkasten voor keukens. Met de standaardmaatvoering zijn deze zeer geschikt en eenvoudig in uw keuken te integreren. Heeft u weinig ruimte maar wilt u toch een leuke kast om uw wijn te bewaren dan is de Wine Klima Excellence S24 een goede keuze. Deze wijnkoelkast past precies in een standaard keuken nis van 45cm.

Heb je ruimte zat in je huis en bewaar je veel wijnen? Dan is een vrijstaande wijnklimaatkast de beste keuze! Wij hebben wijnkasten in ons assortiment die tot wel 160 wijnflessen kunnen koelen, de Wine Klima D167T. Zowel voor particulieren als voor in de horeca is dit een uitstekende keuze om veel wijnen in te bewaren. Door de twee zones is het ook nog mogelijk om wijnen op verschillende temperaturen te bewaren.

Beste wijnklimaatkast 2 zones of 1 enkele zone?

Om de beste wijnklimaatkast uit te kiezen is het ook belangrijk om te kijken naar hoeveel verschillende wijnen je wilt gaan bewaren. Wil je enkele wijnen voor een langere tijd bewaren en andere op serveertemperatuur bewaren? Dan is een wijnklimaatkast met twee zones de beste keuze. Hier is het namelijk mogelijk om twee verschillende temperaturen in te stellen. Bijna al onze wijnklimaatkasten zijn beschikbaar met twee zones. De kleinste is de vrijstaande Wine Klima D40T en de grootste de Wine Klima D167T. Speciaal aan onze twee-zone wijnklimaatkasten is dat beide zones kunnen koelen tussen 5 en 20 graden Celsius. Niet alleen ben je daardoor flexibeler in welke zone je voor rood of wit wilt gebruiken, maar je kunt de wijnkast ook effectief gebruiken als 1-zone wijnklimaatkast. De enige modellen die echt alleen maar in één-zone uitgevoerd zijn zijn de Wine Klima S20 en de Wine Klima S24.

Het geluidsniveau van de wijnkoelkast

Waar mensen vaak niet bij stilstaan is het geluidsniveau van de wijnklimaatkast. Dit kan per wijnkast namelijk nog wel eens verschillen, en dat komt door de gebruikte compressor en ventilatoren. De meeste van onze wijnklimaatkasten werken met een variabele compressor (ook wel inverter compressor of VCC compressor genoemd) en speciale geluidsarme ventilatoren. Hierdoor bereiken onze wijnklimaatkasten een mooi stil geluidsniveau. Wat te denken bijvoorbeeld van de Wine Klima D77T met slechts 39dB of de Wine Klima D46T-2D met 36dB.

De beste wijnklimaatkast van Smaak van de Wereld

Weet je nog steeds niet welke wijnklimaatkast het beste bij jou past? Je kan altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies. We helpen je graag telefonisch of in onze showroom!

0 reacties

Wijnkoelkast of bewaarkast?

Wijnkoelkast of bewaarkast?

Deze benamingen worden vaak door elkaar gebruikt. Het belangrijkste is het doel waarvoor u uw kast wilt gebruiken. Wilt u uw kostbare wijn voor langere tijd bewaren en dus een aantal flessen op stabiele temperatuur wilt wegleggen? Of wilt u uw wijn op serveertemperatuur klaar hebben liggen voor consumptie. Soms is dit te combineren met een wijnkoelkast met dubbele zone. Hieronder de meest gangbare definities.

Compressor wijnklimaatkasten

Compressor wijnklimaatkasten

Compressor wijnklimaatkasten
Bij grotere wijnklimaatkasten is Peltier (thermo-elektrische) koeling qua vermogen niet toereikend. Daarom zijn onze grotere modellen voorzien van een speciale ontworpen hoogwaardige koelcompressor.

Plaatsing van een wijnklimaatkast

Plaatsing van een wijnklimaatkast

Houd bij de aanschaf van een wijnkoelkast rekening met de draairichting van de deur. Het is altijd vervelend om er pas na de aankoop achter te komen dat de klimaatkast toch niet zo mooi in de hoek past als je dacht, bijvoorbeeld doordat de deur in geopende toestand een andere deur in de weg zit. Bij de specificaties van ieder product wordt de draairichting van de deur weergegeven. Daarnaast wordt vermeld of de draairichting aanpasbaar is.

Eén of meerdere zones

Eén of meerdere zones

Drink jij alleen rode wijn of geniet je vooral van een glas witte wijn? Ook dat speelt een rol bij je keuze. Zoals je waarschijnlijk wel weet, worden rode en witte wijn bij een andere temperatuur geserveerd. Wijnklimaatkasten zijn verkrijgbaar met één of meerdere temperatuurzones. Als een wijnkoelkast één temperatuurzone heeft, moet je dus een keuze maken tussen het opbergen van rode of witte wijn. Als de klimaatkast twee of meer zones heeft kun je verschillende soorten wijn op een andere temperatuur bewaren.