Wijnklimaatkasten 1 zone

Een wijnklimaatkast 1 zone kun je gebruiken om alle wijn op dezelfde temperatuur te bewaren. Wellicht wilt u wijnen langer bewaren en de kast als wijnbewaarkast een plaatsje geven, of wilt u alleen uw witte of rode wijn in deze wijnklimaatkast bewaren? Het kan allemaal.

Wijnklimaatkast 1 zone

Of onze wijnklimaatkasten nu als wijnkoelkast of als wijnbewaarkast gebruikt worden: ze zijn beschikbaar in verschillende maten en designs. Uw wijn laten rijpen of slechts één soort wijn bewaren op serveertemperatuur? Het kan allemaal! Kies het model dat het best bij u past. Wine Klima voorziet u graag van advies en helpt u de wijnklimaatkast te kiezen die het best aansluit bij uw wensen.

Temperatuurinstelling van een wijnklimaatkast 1 zones

Als de klimaatkast slechts één temperatuurzone heeft en je wilt er witte wijn in bewaren, dan is het belangrijk om op de minimale temperatuurinstelling te letten. Ga er vanuit dat witte wijn wordt geserveerd tussen de 7 en 12°C (afhankelijk van de soort wijn: fris, vol, mousserend, fruitig of zoet) en rode wijn tussen de 14 en 18°C (ook dit verschilt per wijnsoort: fruitig, krachtig, complex of weelderig).

Voor het gelijktijdig bewaren van witte en rode wijn op drinktemperatuur hebt u een 2 zone wijnklimaatkast nodig, aangezien de ideale temperatuur voor rode en witte wijn natuurlijk verschilt.

Wat is een wijnklimaatkast met 1 zone?

Anders dan in de meeste van onze wijnklimaatkast hebben de wijnkasten met 1 zone niet de mogelijkheid verschillende temperaturen in te stellen voor b.v. rode én witte zijn. Een Wijnklimaatkast met 1 zone heeft maar 1 temperatuurinstelling en kan gebruikt worden voor twee doeleinden.

  • Het bewaren van rode of witte wijn op serveertemperatuur.
  • Het langer bewaren van rode en/of witte wijn op de zogenaamde ‘bewaartemperatuur’. Vaak is dit zo’n 12 graden. Dit is een temperatuur waarbij zowel rood and wit goed voor langere tijd bewaard kunnen worden.

Verschil tussen een wijnklimaatkast 1 zone en wijnkoelkast

Deze benamingen worden vaak door elkaar gebruikt. Het belangrijkste verschil is dat een wijnkoelkast geschikt is om wijnen relatief kort te bewaren op drinktemperatuur. De kasten zijn veelal wat kleiner en bevatten vaak een type koeling die niet geschikt is om de kwaliteit van wijnen lange tijd goed te houden.

Een wijnklimaatkast 1 zone wordt gebruikt om uw wijn op stabiele temperatuur en trillingvrij te bewaren. U kunt ervoor kiezen om 1 soort op drinktemperatuur neer te bewaren of meerdere soorten op de ideale bewaartemperatuur van 12 graden te bewaren. Onze wijnklimaatkasten kunnen ook vaak verwarmen waardoor ze ook geschikt zijn voor (tijdelijk) koudere ruimtes.

Wijnklimaatkast met 1 temperatuurzone kopen

Met een Wine Klima wijnklimaatkast met 1 zone heeft u de beste keuze.  De Wine Klima wijnklimaatkasten 1 zone hebben namelijk de beste specificaties:

  • Temperatuur bereik van 5 tot 20 ºC voor iedere zone;
  • Variabele trillingvrije compressor technologie;
  • Low-E isolerend glas met UV filter;
  • Koolstoffilters voor geurtjes;
  • Actieve ventilatoren voor een goede verdeling van de temperatuur in de wijnkoelkast en het behouden van de juiste luchtvochtigheid;
  • Winterfunctie. Een verwarmingselement zorgt ervoor dat uw wijnen ook goed bewaard blijven wanneer de omgevingstemperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur.

Het assortiment van wijnklimaatkasten met 1 temperatuurzone van Wine Klima

Bij Wine Klima hebben we verschillende wijnklimaatkasten met 1 zone. Afhankelijk van de plaats en het benodigd aantal flessen dat u wilt bewaren zijn dit de beste keuzes:

Een wijnklimaatkast 1 zone voor in uw keuken.

Bekijk dan bijvoorbeeld de Wine Klima S24: een wijnkoelkast voor 45cm hoog en maar liefst 24 flessen. Op zoek naar een model dat u onder uw aanrechtblad kunt inbouwen? Kijk dan eens naar de Wine Klima S20: een wijnkoelkast voor 30cm onderbouw. Beide modellen zijn overigens te verkrijgen in een greeploze uitvoering.

Een vrijstaande wijnklimaatkast 1 zone?

Bekijk dan eens de Wine Klima S40 voor 49 flessen of de Wine Klima S77 voor 85 flessen. Deze design wijnklimaatkasten met 1 zone zijn geschikt voor vrijstaande plaatsing en zullen in ieder interieur een aanwinst zijn.

Wilt u een maatje groter? Dan kunt u ook kiezen voor de Wine Klima D104 met plaats voor 104 flessen of de Wine Klima D167T met plaats voor 165 flessen. Deze wat grotere wijnklimaatkasten beschikken daarnaast over lades op telescooprails waardoor ze extra luxe aanvoelen,