Wijnklimaatkasten met 1 zone

Een wijnklimaatkast met één zone kun je gebruiken om alle wijn op dezelfde temperatuur te bewaren. Wellicht wilt u wijnen langer bewaren en de kast als wijnbewaarkast een plaatsje geven, of wilt u alleen uw witte of rode wijn in deze wijnklimaatkast bewaren? Het kan allemaal.

Wijnklimaatkast 1 zone

Of onze wijnklimaatkasten nu als wijnkoelkast of als wijnbewaarkast gebruikt worden: ze zijn beschikbaar in verschillende maten en designs. Uw wijn laten rijpen of slechts één soort wijn bewaren op serveertemperatuur? Het kan allemaal! Kies het model dat het best bij u past. Smaak van de Wereld voorziet u graag van advies en helpt u de wijnklimaatkast te kiezen die het best aansluit bij uw wensen.

Temperatuurinstelling van een wijnklimaatkast 1 zones

Als de klimaatkast slechts één temperatuurzone heeft en je wilt er witte wijn in opbergen, dan is het belangrijk om op de minimale temperatuurinstelling te letten. Ga er vanuit dat witte wijn wordt geserveerd tussen de 7 en 12°C (afhankelijk van de soort wijn: fris, vol, mousserend, fruitig of zoet) en rode wijn tussen de 14 en 18°C (ook dit verschilt per wijnsoort: fruitig, krachtig, complex of weelderig).

Voor het gelijktijdig bewaren van witte en rode wijn op drinktemperatuur hebt u een 2 zone wijnklimaatkast nodig, aangezien de ideale temperatuur voor rode en witte wijn natuurlijk verschilt.