Wijnklimaatkasten met 2 zones

Wijnklimaatkasten met 2 zones geven u de mogelijkheid flessen wijn op twee verschillende temperaturen bewaren. Ideaal voor het bewaren van zowel rood and wit op serveertemperatuur. U kunt er echter ook voor kiezen één zone als bewaarzone te gebruiken (voor rood én wit) en de andere zone te gebruiken om uw wijn op de ideale drinktemperatuur neer te leggen.

Prijs

Aantal flessen

Aantal zones

Nismaat info Nismaat tooltip

Diepte (cm)

Breedte (cm)

Hoogte (cm)

Blogs

Wijn & bewaarkasten

Keuzehulp

Helpen bij uw keuze

Waarom een wijnklimaatkast 2 zones kopen?

Een wijnklimaatkast 2 zones kunt u gebruiken om meerdere soorten wijn te bewaren. Wilt u rode en witte wijn direct op serveertemperatuur bewaren, of wijnen langer bewaren en een deel van de kast als wijnbewaarkast gebruiken? Dit is goed mogelijk met een wijnkoelkast met 2 zones.

 • Meerdere temperaturen
  Het grote voordeel van een wijnkoelkast met 2 zones is dat deze twee gescheiden delen heeft die op verschillende temperaturen.in te stellen zijn.. U bewaart daarmee bijvoorbeeld witte wijnen op een wat koudere temperatuur en rode wijnen op een wat hogere temperatuur. Voor wie wijn op de perfecte temperatuur wilt bewaren of ervaren is dit ideaal. De smaken van de wijn komen immers beter tot hun recht wanneer je deze bij de juiste temperatuur drinkt.
 • Luxe deuren met UV filter en trillingvrije opslag
  U kunt een wijnklimaatkast met 2 zones dus gebruiken om witte- en rode wijn op de juiste temperatuur te serveren. Daarnaast kunt u hem, ook gelijktijdig, gebruiken voor het langdurig bewaren en laten rijpen van alle soorten wijn. De wijn wordt door de constante tempratuur, de speciale trillingvrije compressorkoeling en een Uv-filter in het glas beschermt.
 • Ruime keuze voor iedere voorraad
  U vindt wijnklimaatkasten met 2 temperatuurzones is alle soorten en maten. Kleine wijnklimaatkasten van 17 flessen hebben soms al 2 zones, maar ook grote wijnklimaatkasten van 200 flessen of meer hebben over het algemeen 2 temperatuurzones.

Al onze wijnklimaatkasten met 2 zones vindt u op deze pagina. Deze kasten zijn allemaal voorzien van twee apart instelbare temperatuurzones. Ze zijn daardoor geschikt om zowel rode als witte wijn een mooi en geschikt plaatsje te geven. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor een inbouw wijnklimaatkast of voor een vrijstaande wijnklimaatkast. Wij bieden wijnklimaatkasten met 2 zones in zowel inbouw- als vrijstaande variant aan.

Wijnklimaatkasten met 2 zones zijn ook de meest populaire modellen. Bij alle Wine Klima wijnklimaatkasten met 2 zones kunt u namelijk de temperatuur instellen tussen 5-20 graden.

Wijnklimaatkast inbouw 2 zones

Door een wijnklimaatkast in te bouwen geeft u uw keuken of meubel een extra luxe uitstraling. Door te kiezen voor een wijnklimaatkast met twee zones kan je zowel je rode als witte wijn op de juiste temperatuur houden. De twee zones kunnen onafhankelijk van elkaar ingesteld kunnen worden tussen 5-20 graden Celsius en door de compressorkoeling en speciale ventilatoren liggen uw wijnen in een stille, trillingvrije omgeving in een optimale luchtkwaliteit.

Een wijnklimaatkasten met 2 zones zal vaak in een keuken worden ingebouwd. Let dan altijd op de maatvoering van de wijnklimaatkast. Vrijwel altijd hebben 2 zone inbouw wijnklimaatkasten afmetingen waarbij rekening wordt gehouden met de standaardmaten van een keuken. We maken daarbij onderscheid tusen de manier van plaatsing.

Wine Klima wijnklimaatkasten met 2 zones voor inbouw in b.v. een kastenwand:

Wine Klima wijnklimaatkasten voor inbouw onder een aanrechtblad:

 • Wine Klima D20: een wijnklimaatkast 30 cm breed 2 zones onder uw aanrecht;
 • Wine Klima D46: een wijnklimaatkast 30 cm breed 2 zones onder uw aanrecht;

Wijnklimaatkast 2 zones vrijstaand

Met een vrijstaande wijnklimaatkast met 2 zones kunt u veel verschillende kanten op. Waar u met een inbouw wijnklimaatkast 2 zones gebonden bent aan een bepaalde ruimte in een keukenblok of kast, is een vrijstaande wijnklimaatkast verkrijgbaar in veel verschillende maten. Zo plaatst u de kast makkelijk op iedere plek in huis. Een mooie vrijstaande wijnklimaatkast met 2 zones is perfect in uw woonkamer, keuken, garage of kelder te plaatsen en is een aanwinst voor uw interieur.

Afhankelijk van het aantal flessen dat u wilt bewaren en de beschikbare ruimte heeft u bij Wine Klima een ruime keuze uit 2-zone wijnkoelkasten welke u vrijstaand kunt plaatsen. Al deze wijnkoelkasten zijn voorzien van de basis-specificaties zoals eerder hierboven genoemd.

 • Wine Klima D40T: een vrijstaande wijnklimaatkast van 82cm hoog. Te vergelijken met een tafelmodel koelkast dus. Met twee zones en 39 flessen een mooie wijnkoelkast voor de beginnende wijnliefhebber.
 • Wine Klima D77T: dit vrijstaand model is 128cm hoog en heeft ook twee zones. Een mooie pronkstuk in uw woonkamer of keuken!
 • Wine Klima D104T: met 104 flessen in deze wijnklimaatkast heeft u al aardig wat bewaarmogelijkheid. De vrijstaande kast is standaard voorzien van laden op telescooprails waardoor de flessen zeer goed bereikbaar zijn.
 • Wine Klima D167T: deze grote wijnklimaatkast kan maar liefst 165 flessen herbergen. De lades lopen over telescooprails en standaard wordt er een displaylade meegeleverd. Een juweel in uw kamer!

Hoe gebruikt u een wijnkoelkast 2 zones?

Drinkt u alleen rode wijn of geniet u vooral van een glas witte wijn? Ook dat speelt een rol bij uw keuze. Zoals u waarschijnlijk wel weet, worden rode en witte wijn bij een andere temperatuur geserveerd. Met het paneel op de voorkant van de wijnkoelkast kan elke gewenste temperatuur tussen de 5 en 20 graden per zone worden ingesteld.

Hierdoor zijn de twee zones multifunctioneel te gebruiken. U kunt er bijvoorbeeld zowel witte en rode wijn op de juiste serveertemperatuur neer te leggen. Maar u kunt hem ook gelijktijdig gebruiken voor het langer bewaren en rijpen van uw wijn. Stel daarvoor één zone in op 12 graden. Dat is een uitstekende temperatuur om witte en rode wijnen vele jaren te laten rijpen en tegelijkertijd is die temperatuur geschikt als serveertemperatuur voor witte wijnen. De andere temperatuurzone stel je in op 16 of 18 graden. Voor rode wijn is dat de ideale temperatuur om te serveren.

Wijnkoelkast 2 zones kopen?

Wine Klima wijnkoelkasten met 2 zones zijn de beste keuze voor uw situatie. Met een luxe ontwerp en uitstraling zijn ze een echte eyecatcher in uw woning. De volglazen designdeuren met luxe booggreep of greeploos ontwerp zorgen voor een moderne uitstraling. Uw wijn ligt op de juiste temperatuur en door de speciale compressor, ventilatoren en Uv-filter in het glas is uw wijn ook beschermt tegen het verlies van kwaliteit.

Heeft u wellicht nog vragen over onze wijnkoelkast met 2 zones? Twijfel dan niet om eens contact op te nemen met een van onze wijnkoelkast 2 zones specialisten. Wij helpen u graag bij het vinden van de beste wijnkoelkast 2 zones voor uw situatie.

Graag wat meer achtergrondinformatie over onze wijnklimaatkasten? Wij helpen u graag verder op ons keuzehulppagina met informatie over verschillende soorten wijnklimaatkasten.