Inbouw wijnklimaatkasten

Deze inbouw wijnklimaatkasten kunnen eenvoudig in uw keuken of meubel geïntegreerd worden, zonder dat deze extra plek inneemt. Kies hieronder direct een inbouw wijnklimaatkast die geschikt is voor uw type inbouw.

Prijs

Aantal flessen

Aantal zones

Diepte (cm)

Breedte (cm)

Hoogte (cm)

Blogs

Wijn & bewaarkasten

Keuzehulp

Helpen bij uw keuze

Inbouw wijnklimaatkast

Door een wijnklimaatkast in te bouwen geeft u uw keuken of meubel een extra luxe uitstraling. In de twee temperatuurzones kunt u al uw wijnen mooi neerleggen. De meeste inbouw wijnklimaatkasten van Wine Klima zijn altijd uitgerust met twee zones die onafhankelijk van elkaar ingesteld kunnen worden tussn 5-20 graden Celsius. Door het ontwerp liggen uw wijnen in een stille, trillingvrije omgeving. Let altijd op de buitenafmetingen van de inbouw wijnklimaatkast en de maten van uw keuken. Vrijwel alle Wine Klima inbouw wijnklimaatkasten hebben afmetingen waarbij rekening wordt gehouden met de standaardmaten van een keuken. Een inbouw wijnklimaatkast mag strak tegen de achterwand worden geplaatst.

types van een inbouw wijnklimaatkast

Een inbouw wijnklimaatkast (de naam zegt het al) zult u in uw keuken of meubel willen integreren. Hierbij heeft u 3 keuzes die allen inbouw wijnklimaatkasten worden genoemd..

Onderbouw wijnklimaatkast: deze zal onder uw aanrechtblad geplaatst worden en heeft een standaard breedte van 30 of 60 cm. U plaatst deze dus in plaats van een keukenkastje. Populaire modellen zijn de Wine Klima S20 en Wine Klima D46

Tussenbouw wijnklimaatkast: deze zijn veelal wat hoger maar hebben wel de standaard breedte en diepte van een keukenkast. Daardoor zijn deze kasten perfect op te nemen tussen of naast andere keukendelen in het ontwerp van uw keuken of kast. Populaire modellen zijn de Wine Klima D92T, de Wine Klima D104T en de Wine Klima D167T.

Inbouw wijnklimaatkast: Deze zal IN een keukenkast worden geplaatste. Dit zorgt voor een naadloze en strakke afwerking in combinatie met uw keuken. Populaire modellen zijn de Wine Klima S24 en de Wine Klima D106T.

De Wine Klima inbouw wijnklimaatkasten beschikken standaard allemaal over:

  • Temperatuur bereik van 5 tot 20 ºC voor iedere zone;
  • Variabele trillingvrije compressor technologie;
  • Low-E isolerend glas met UV filter;
  • Koolstoffilters voor geurtjes;
  • Actieve ventilatoren voor een goede verdeling van de temperatuur in de wijnkoelkast en het behouden van de juiste luchtvochtigheid;
  • Winterfunctie. Een verwarmingselement zorgt ervoor dat uw wijnen ook goed bewaard blijven wanneer de omgevingstemperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur.

Inbouw wijnklimaatkast met twee zones

De meest voorkomende wijnklimaatkasten zijn wijnklimaatkasten met 2 zones. Beide zones kunnen op verschillende temperatuur worden ingesteld, waardoor een wijnklimaatkast met 2 zones multifunctioneel is. U kunt een wijnklimaatkast met 2 zones gelijktijdig gebruiken om witte- en rode wijn op de juiste temperatuur te serveren. Daarnaast kunt u hem, ook gelijktijdig, gebruiken voor het langdurig bewaren en laten rijpen van alle soorten wijn. U vindt wijnklimaatkasten met 2 temperatuurzones is alle soorten en maten. Kleine wijnklimaatkasten van 12 flessen hebben soms al 2 zones, maar ook grote wijnklimaatkasten van 200 flessen of meer hebben over het algemeen 2 temperatuurzones.

Wine Klima wijnklimaatkasten met twee zones  specifiek voor gebruik in een keuken zijn:

Waarom kiezen voor een wijnklimaatkast inbouw?

Een inbouw wijnklimaatkast heeft een groot voordeel ten opzichte van een vrijstaande wijnklimaatkast: ruimtebesparing. Een wijnklimaatkast inbouw kan eenvoudig in uw keuken geïntegreerd worden, zonder dat deze extra plek inneemt. Het geeft u keuken direct een luxe uitstraling.

Een inbouw wijnkoelkast is een populaire optie onder mensen die graag een wijnklimaatkast willen, maar slechts een beperkt vloeroppervlakte in hun keuken hebben. Er hoeft bijvoorbeeld slechts een keukenkastje opgeofferd te worden om uw wijn voortaan in een perfect geconditioneerde wijnkast te bewaren.

Plaatsing van een inbouw wijnkast

Alle wijnklimaatkasten op deze pagina kunnen worden ingebouwd in uw keuken of meubel. Wij hanteren standaard maten die normaal zijn in de keukenbranche. Let u er echter wel op dat de modellen worden geplaatst op de manier die de fabrikant voorschrijft. Per model inbouw wijnkast worden duidelijke instructies meegegeven over de nodige afmetingen en de manier van ventileren.

Wijnklimaatkast inbouw: de verschillende wijnkasten

Wine Klima S24 inbouw wijnklimaatkast

De Wine Klima S24 inbouw wijnkast is een 45cm nis model. Deze kan eenvoudig in een bestaand keukenkastje gemonteerd worden. Met zijn standaard hoogte van 45cm en breedte van 55,cm zult u geen probleem ondervinden. De deur van dit model is wat breder waardoor de rand van de deur mooi aansluit bij uw keukenkastjes. Warmteafvoer vindt plaats via de achterzijde van deze inbouw wijnklimaatkast. Het is daardoor nodig geen achterwand in uw keukenmeubel te plaatsen of ventilatie via de achterzijde te voorzien.

Wine Klima S20 en Wine Klima D46T inbouw wijnklimaatkast

De Wine Klima S20 en  Wine Klima D46 inbouw wijnkast modellen zijn echter ‘onderbouw’. Deze passen in de standaard maten van een keukenkastje. Net als uw vaatwasser! De modellen ventileren de warme lucht via de plint aan de voorzijde van deze inbouw wijnklimaatkast. Hij mag daarom strak ingebouwd worden.

Wine Klima D92T inbouw wijnklimaatkast

De Wine Klima D92T inbouw wijnkast tenslotte kan mooi in een bouwkundig object worden verwerkt. Ook deze ventileert via de plint aan de voorkant waardoor hij strak ingebouwd kan worden. Met zijn 178cm hoogte en beperkte diepte is hij perfect als tussenbouw in uw keuken te plaatsen.

Wine Klima D106T inbouw wijnklimaatkast

De Wine Klima D106T inbouw wijnkast is met zijn 178cm hoogte zo in een standaard keukenkast van te plaatsen. De deur zal mooi over uw kastwanden lopen en daarmee zal dit model een mooie eyecatcher in uw keuken zijn.

Wijnklimaatkast inbouw kopen? Wij helpen u graag verder

Heeft u nog vragen wat betreft onze inbouw wijnklimaatkasten of kunnen wij u ergens anders bij helpen? Onze inbouw wijnklimaatkast specialisten zitten voor u klaar om u te helpen bij de aankoop van een wijnklimaatkast. Twijfel daarom niet om bij vragen contact met ons op te nemen.

Inbouw wijnklimaatkast keuzehulp

Liever meer achtergrondinformatie over wijnklimaatkasten? Bekijk onze keuzehulppagina voor wijnkoelkasten waarop u meer technische en achtergrondinformatie vindt over wijnkoelkasten.