Wijnklimaatkast Keuken

Deze modellen kunnen ingebouwd worden en hebben standaard maatvoering waarmee ze binnen iedere keuken ingepast kunnen worden

Prijs

Aantal flessen

Aantal zones

Diepte (cm)

Breedte (cm)

Hoogte (cm)

Blogs

Wijn & bewaarkasten

Keuzehulp

Helpen bij uw keuze

Maak jouw interieur compleet met een inbouw wijnkoelkast

Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties aan inbouwapparatuur in keukens te vinden. Naast de ingebouwde vaatwasmachine en koelkast kom je Kun je tegenwoordig ook kiezen uit een ingebouwde koffiemachine, combi magnetron of stoomoven. Uiteraard vinden wij dat ook een inbouw wijnklimaatkast in uw keuken niet meer mag ontbreken in uw nieuwe keuken.

Waar moet ik op letten bij een wijnkoelkast inbouw?

Het kiezen van een wijnklimaatkast voor in je keuken is eigenlijk verrassend simpel. Er bestaan namelijk standaard maten voor inbouwapparatuur en hieraan voldoen onze inbouw wijnklimaatkasten natuurlijk ook! We spreken dan over de juiste nismaten

Standaard nismaten voor wijnklimaatkasten

Heb je al een plek in gedachten waar de wijnkoelkast ingebouwd gaat worden? Of moet de keuken nog ingetekend worden? In beide gevallen is het van belang om goed op de buitenafmetingen van de inbouw wijnkoelkast te letten deze moet tenslotte precies passen in de nis waarin de inbouw wijnkoelkast geplaatst gaat worden.

Onderbouw wijnklimaatkasten

Bij modellen die je onder een aanrechtblad plaatst is de nisbreedte 30cm of 60cm. We spreken hier dan van tussenbouw omdat het apparaat niet IN een kastje geplaatst wordt maar TUSSEN twee kastjes of NAAST een kastje. De standaard breedte van 30cm of 60cm kan dan mooi in het ontwerp van je keuken passen. Een standaard keukenkastje is immers ook 60cm breed.

De hoogte van de nis waarin het apparaat wordt neergezet is niet echt van belang. De wijnklimaatkasten die we leveren zijn minimaal 82 hoog en kunnen dmv de uitschroefbare pootjes of simpelweg door wat hout hoger neergezet worden. Ze passen dus altijd onder je aanrechtblad en kunnen daar mooi strak tegen aangezet worden.

Belangrijk is dan is dan ook dat de deurhoogte van de keuken mooi lijnt met de hoogte van de wijnklimaatkast. De deurhoogte van onze wijnklimaatkasten is momenteel 72cm. Ook dat is mooi standaard met de standaard keukendeurtjes. Heeft u een hoger keuken dan kan de keukenleverancier eenvoudig een blendplaatje voorzien. Ook het werken met een greeplijst in het geval van een greeploze keuken is mogelijk.

De onderbouw modellen ventilren overigens via de voorkant. De standaard keukenplint kan er mooi voorheen lopen maar hou rekening met een kleine uitsparing aan de bovenkant van de plint of een mooi rooster in de plint om de ventilatie te verzorgen.

Modellen geschikt voor onderbouw zijn de volgende modellen:

Inbouw wijnklimaatkasten

Inbouw wijnklimaatkasten worden IN een keukenkast geplaatst. Vanwege de bereikbaarheid wordt dit vaak in een kastenwand gedaan. De breedte, gemeten aan de buitenkant, van de kast waarin de wijnklimaatkast wordt ingebouwd is standaard 60cm. De binnenmaat is dan natuurlijk minder. Onze wijnklimaatkasten zijn precies zo breed en diep dat ze altijd in een kast geschoven kunnen worden. De enige maat waarmee u rekening moet houden is de hoogte van de nis. Dat is namelijk de variabele waar het meeste verschil in zit. Je hebt bijvoorbeeld een inbouw wijnkoelkast 45 cm hoog of één met een hoogte van 60cm. Vergelijk dit maar weer met een inbouw magnetron (veelal 45cm hoog) of een inbouw oven (veelal 60cm hoog). Meet hiervoor de binnenkant van de ruimte waarin je de wijnkoelkast gaat plaatsen.

Wist u: bij deze apparaten is de behuizing precies zo groot dat deze in een standaard kast past. De deur van deze apparaten is echter iets breder dan de behuizing. Anders zou u namelijk tegen de zijkanten van uw keukenkastje aankijken. Doordat de deur van de wijnklimaatkast breder is sluit deze ook netjes aan naast de andere deurtjes van uw keuken.

Als laatste: de inbouw wijnklimaatkasten ventileren aan de achterzijde van de kast. Er moet dus ventilatie voorzien worden in uw kast. Een standaard apparaten kast heeft dit al. Bouwt u een wijnklimaatkast achteraf in en gebruikt u een standaard bovenkastje dan zult u in de achterwand/bovenkant van de keukenkast ventilatie moeten voorzien.

Modellen geschikt voor inbouwzijn de volgende modellen:

Afmetingen en tekeningen

Je vindt alle benodigde afmetingen terug op de inbouwtekening van ieder model. Deze staan als afbeeldingen of als download op iedere productpagina.

Op zoek naar de passende inbouw wijnkoelkast

Nu je weet welke mogelijkheden er zijn is het alleen nog een kwestie van bepalen waar in je keuken je een wijnklimaatkast wilt plaatsen.

Bij alle modellen kun je rekenen op een luxe uitvoering met o.a. UV filter in het glas, Koolstoffilters, Automatisch dimmend licht, Open deur alarm. Verder is bij de meeste modellen de draairichting van de deur om te wisselen (met uitzondering van de touch/sensor modellen).

Stroomvoorziening

Het apparaat moet aan de achterkant aangesloten worden op het stroomnetwerk. Zorg ervoor dat er een stopcontact in de buurt zit.

Hoogwaardige kwaliteit

Onze wijnkoelkasten inbouw zijn van hoogwaardige kwaliteit. Naast een prachtig design, uitschuifbare houten plateaus en voorzien van een temperatuurregelaar, zorgt een wijnkoelkast inbouw keuken ervoor dat er voor iedere gelegenheid altijd een fles wijn op de gewenste temperatuur klaar ligt. Een perfecte toevoeging aan jouw keuken.