Wijnklimaatkast Keuken

Menig (design) keuken is tegenwoordig voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. Voor de echte wijnliefhebber kan een mooie inbouw wijnkoelkast dan natuurlijk niet ontbreken. Als wijnklimaatkasten specialist levert Wine Klima de volgende typen:

Keuken onderbouw wijnklimaatkast: deze zal onder uw aanrechtblad geplaatst worden en heeft een standaard breedte van 30 of 60 cm.
Keuken inbouw wijnklimaatkast: Deze zijn iets smaller waardoor ze mooi in een boven of onderkast in uw keuken passen. De deur sluit zijkanten van de keukenkast en sluit mooi aan met de kasten daarnaast.

Producten filteren

Type wijnklimaatkast

Standaard keukenmaat

Draairichting deur wisselbaar

Energielabel

Koeltechniek

Geluidsniveau

Aantal Temperatuurzones

Type deur

Winterfunctie

Onderbouw wijnklimaatkast 60cm breed 2 zones

Voor plaatsing onder uw aanrechtblad. Ook beschikbaar in 30cm – 40cm – 50cm of 60cm.

Wijnklimaatkast inbouw 45cm, 60cm en 178cm hoog.

Standaard inbouwmaten voor in een apparatenkast. De meeste modellen zijn met greep of sensor opening verkrijgbaar.

Verrijk uw keuken met een wijnklimaatkast

Uw keuken verrijken met een wijnklimaatkast? Goed idee! Dit type koelkast wint het steeds verder aan populariteit en niet zonder reden. Want een koelkast in huis die uw wijn op exact de juiste temperatuur houdt: dat wil toch iedere wijnliefhebber?

Dit is waarom u een wijnklimaatkast zou kopen

wijnklimaatkast onder werkbladDe voordelen van een wijnklimaatkast in de keuken? U profiteert bijvoorbeeld van:

 • De lekkerste wijn binnen handbereik. Doordat u voor iedere wijn exact de juiste omstandigheden creëert, behoudt de wijn zijn smaak en kwaliteit.
 • Een mooie uitstraling. Wijnklimaatkasten hebben een luxe, mooie uitstraling en dat misstaat in geen enkele keuken.
 • Eén bewaarplek voor alle soorten wijn. De meeste wijnklimaatkasten hebben twee temperatuurzones, waardoor u diverse soorten wijn kunt bewaren op verschillende temperaturen.

Welke soorten wijnklimaatkasten zijn er?

Wijnklimaatkasten zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. En voor welke u het best kunt gaan, dat is dan ook afhankelijk van de indeling van uw keuken, uw wensen en voorkeuren. U kiest bijvoorbeeld uit:

 • Vrijstaande wijnklimaatkasten. Deze staan los en bouwt u dus niet in in een keukenkast.
 • Inbouwwijnklimaatkasten. Deze integreert u in een keukenkast.
 • Onderbouwwijnklimaatkasten. Deze plaatst u – in plaats van een keukenkastje – onder uw aanrechtblad.
 • Tussenbouwwijnklimaatkasten. Deze worden tussen of naast uw andere keukenkasten geplaatst.

De afmetingen van een vrijstaande wijnklimaatkast in de keuken

Hoe groot een vrijstaande wijnklimaatkast moet zijn? Eigenlijk is dat niet heel ingewikkeld. Want weet u welk type wijnklimaat u wilt en waar u hem wilt plaatsen, dan rest u nog maar één ding: uw meetlint uit de kast toveren en de gewenste maten noteren.

Inbouwwijnklimaatkast: hoe bepaal ik de juiste afmetingen?

Bent u van plan een inbouw-, onderbouw- of tussenbouwwijnklimaatkast te kopen, dan is het bepalen van de juiste afmetingen misschien wat lastiger. Want moet u nu de binnenkant of de buitenkant van het keukenkastje meten? En hoe zit dat precies met de hoogte? Bij het bepalen van de afmetingen van inbouw-, onderbouw- of tussenbouwwijnklimaatkasten zijn een aantal dingen van belang.

Inbouwwijnklimaatkast: 45 of 60 cm hoog

Inbouwwijnklimaatkasten plaatst u in je keukenkastje. En hoe groot uw wijnklimaatkast moet zijn, dat is dus afhankelijk van hoe groot uw keukenkast aan de binnenkant is.

 • Breedte en diepte. Een keukenkastje is – aan de buitenkant gemeten – standaard 60 centimeter breed. Onze inbouwwijnklimaatkasten zijn precies zó breed en diep, dat ze in zo’n standaard keukenkastje passen.
 • Hoogte. U kiest voor inbouwwijnklimaatkasten met een hoogte van 45 centimeter of voor een model van 60 centimeter hoog. Meet aan de binnenkant van uw keukenkastje welke hoogte u nodig heeft.

Onderbouw- en tussenbouw: breedte 30 of 60 cm

Bij het bepalen van de afmetingen van een onderbouw- of tussenbouwwijnklimaatkast zijn een aantal dingen van belang.

 • Breedte. U kiest voor een breedte van 30 centimeter óf 60 centimeter. Een standaard keukenkastje is 60 centimeter breed en een wijnklimaatkast met een breedte van 60 centimeter past daarom mooi in het ontwerp van een standaard keuken.
 • Hoogte. De hoogte is niet erg relevant. Onze wijnklimaatkasten zijn minimaal 82 centimeter hoog en u zet ze met uitschroefbare pootjes of wat hout eenvoudig hoger neer.
 • Deurhoogte. De deurhoogte van onze wijnklimaatkasten is 72 centimeter en dat is gelijk aan de deurhoogte van standaard keukenkastjes. Mochten de deuren van uw keukenkastjes hoger zitten, dan kan de keukenleverancier ze eenvoudig van een blendplaatje voorzien.

Rekening houden met ventilatie

wijnklimaatkast op de plaats van de ovenWaarmee u verder rekening moet houden bij het kopen van een wijnklimaatkast voor in de keuken: ventilatie. Tussenbouw- en onderbouwwijnklimaatkasten ventileren aan de voorkant. Bevindt zich hier een keukenplint, dan dient u er een kleine uitsparing of rooster in te maken.

Een inbouwwijnklimaatkast die in een keukenkastje zit ventileert aan de achterkant. Je moet dat kastje dus van ventilatie voorzien. Een standaard apparatenkast heeft dit al, maar andere kastjes moeten aan de boven- of achterkant kunnen ventileren.

Scoor direct uw favoriete wijnklimaatkast

Deze week nog genieten van een heerlijke wijn, die perfect op temperatuur is? Scoor uw favoriete wijnklimaatkast voor in de keuken direct! Nog geen keuze kunnen maken? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak gebruik van onze keuzehulp.

Wat onze klanten zeggen
267 beoordelingen