Vrijstaande wijnklimaatkasten

Onze vrijstaande wijnklimaatkasten plaatst u makkelijk in ieder interieur en iedere ruimte. Ruime keuze voor de beginner maar ook voor de professionele gebruiker.

Prijs

Aantal flessen

Aantal zones

Nismaat info Nismaat tooltip

Diepte (cm)

Breedte (cm)

Hoogte (cm)

Blogs

Wijn & bewaarkasten

Keuzehulp

Helpen bij uw keuze

Waarom kiezen voor een wijnklimaatkast vrijstaand?

Met een vrijstaande wijnklimaatkast kunt u veel verschillende kanten op. Waar u met een inbouw wijnklimaatkast gebonden bent aan een bepaalde ruimte in uw keukenblok of kast, is een vrijstaande wijnklimaatkast verkrijgbaar in veel verschillende maten.

Een wijnklimaatkast vrijstaand trekt het oog en is daarmee niet alleen een nuttige, maar ook stijlvolle toevoeging aan uw vertrek.

Wijnkoelkast vrijstaand in uw huiskamer of keuken

Een vrijstaande wijnkoelkast in uw huiskamer of keuken is goed voor uw wijn en altijd een mooie aanwinst voor uw interieur. Afhankelijk van het aantal flessen dat u wilt bewaren en de beschikbare ruimte heeft u bij Wine Klima een ruime keuze uit vrijstaande wijnkoelkasten. Alle kasten zijn voorzien van de basis-specificaties zoals eerder hierboven genoemd.

  • Wine Klima D40T: een vrijstaande wijnklimaatkast van 82cm hoog. Te vergelijken met een tafelmodel koelkast dus. Met twee zones en 39 flessen een mooie wijnkoelkast voor de beginnende wijnliefhebber.
  • Wine Klima D77T: dit vrijstaand model is 128cm hoog en heeft ook twee zones. Een mooie pronkstuk in uw woonkamer of keuken!
  • Wine Klima D104T: met 104 flessen in deze wijnklimaatkast heeft u al aardig wat bewaarmogelijkheid. De vrijstaande kast is standaard voorzien van laden op telescooprails waardoor de flessen zeer goed bereikbaar zijn.
  • Wine Klima D167T: deze grote wijnklimaatkast kan maar liefst 165 flessen herbergen. De lades lopen over telescooprails en standaard wordt er een displaylade meegeleverd. Een juweel in uw kamer!

Plaatsing van een wijnkoelkast vrijstaand

Alle wijnkoelkasten op deze pagina kunnen vrijstaand geplaatst worden. Voor alle modellen geld dat er een mogelijkheid moet zijn om wat warme lucht te ventileren.

De vrijstaande wijnbewaarkasten die ook geschikt zijn voor inbouw hebben een actieve manier van ventileren. Deze vindt plaats via een plint aan de voorkant van de kast. De kast mag daarom naast vrijstaand ook strak ingebouwd worden. Zolang de kast maar kan ventileren!

De overige vrijstaande wijnklimaatkasten hebben een passieve ventilatie en geven hun warmte af via de metalen behuizing. Deze modellen mogen daardoor wél met de achterkant tegen een muur aangezet worden maar moeten aan minimaal twee zijden minimaal 5cm vrije ruimte hebben.

Wijnklimaatkast vrijstaand in garage of schuur

Het is ven belang te weten waar u uw vrijstaande wijnklimaatkast gaat plaatsen. Plaatst u deze in een garage of schuur waar wellicht de temperatuur lager is dan de ingestelde bewaartemperatuur van uw wijn? Kiest u dan een wijnkoelkast met winterfunctie. De winterfunctie zal ervoor zorgen dat het verwarmingselement in uw vrijstaande wijnklimaatkast de temperaturen behoudt ook wanneer het tijdelijk wat kouder is. De winterfunctie zal de kast tot maximaal 10 graden verwarmen ten opzichte van de omgevingstemperatuur. (plaatst u de kast echter niet in de vrieskou!).

Werking van een vrijstaande wijnklimaatkast

Een vrijstaande wijnklimaatkast wordt vaak gebruikt om wijn direct op serveertemperatuur neer te leggen óf om wijnen voor langere tijd te bewaren. De Wine Klima wijnklimaatkasten regelen daarvoor niet alleen de temperatuur (in één of twee temperatuurzones), maar ook de relatieve luchtvochtigheid wordt geregeld en het koolstoffilter zorgt voor een frisse lucht zonder schimmels. De Wine Klima vrijstaande wijnklimaatkasten beschikken standaard allemaal over:

  • Temperatuur bereik van 5 tot 20 ºC voor iedere zone;
  • Variabele trillingvrije compressor technologie;
  • Low-E isolerend glass met UV filter;
  • Actieve ventilatoren voor een goede verdeling van de temperatuur in de wijnkoelkast en het behouden van de juiste luchtvochtigheid;
  • Winterfunctie. Een verwarmingselement zorgt ervoor dat uw wijnen ook goed bewaard blijven wanneer de omgevingstemperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur.

Een wijnklimaatkast vrijstaand kopen?

Wilt u een wijnklimaatkast vrijstaand kopen maar heeft u wellicht nog wat vragen? Twijfel dan niet oms eens contact op te nemen met een van onze vrijstaande wijnklimaatkast specialisten. Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte vrijstaande wijnklimaatkast voor uw situatie.